What we stand for

Onze basisingrediënten zijn altijd duurzaam ontwikkeld en kwalitatief hoogstaand.

VERSTERKEND QUINOA PROTEÏNE

Quinoa proteïnen vormen de basis. Zij bevatten essentiële aminozuren, rechtstreeks uit de natuur.
Deze dragen bij tot de herstelling, bescherming, de glans, de gezondheid en natuurlijke schoonheid van het haar.

LANGDURIG KLEURBEHOUD
De met de hand geselecteerde natuurlijke ingrediënten zijn afgeleid van zonnebloemolie in combinatie met geavanceerde technologie van het antifade-systeem. Deze infusie werkt als een natuurlijke UV-filter en zorgt ervoor dat het haar de kleur langdurig behoudt.

ORGANISCHE INGREDIËNTEN
Elk verzorgend gamma bestaat uit organische ingrediënten met prestatiegerichte eigenschappen, ontwikkeld om het gewenste resultaat te bekomen. Deze ingrediënten zijn afkomstig van gecertificeerde boerderijen.Our history

In 2004 was Jan Ernstberger de eigenaar van een kappersketen met meer dan 30 salons in Zweden. 
Hij merkte dat slechts een paar haarproducten regelmatig werden verkocht. 
Het bracht hem op het idee om REF te creëren, wat staat voor Find your Reference. 
Hierdoor kunnen kappers en consumenten hun specifieke referentie van haarproducten vinden.

Het REF-productassortiment was gebaseerd op de musthaves van gevestigde salons. Alleen hoogwaardige, veelgevraagde producten zijn gemaakt vanuit ons Scandinavische erfgoed en oogpunt. REF werd een inspirerend en innovatief schoonheidsmerk dat zich richt op professionele haarverzorging en een internationale markt verovert.

In 2011 trad zijn zoon Edward toe als COO en ontwikkelde hij producten en verpakkingen en in 2017 was het tijd voor een nieuwe merkidentiteit. REF is vegan geworden en vrij van sulfaten, parabenen en gluten, allemaal noodzakelijke eigenschappen in het huidige winkelklimaat. Dit was een nieuwe, duidelijke richting om het merk vooruit te helpen in wat het nu is.

2020
REF wordt nu verspreid in 30 landen. We creëren producten van de hoogste kwaliteit, geschikt voor de hoge eisen van kappers over de hele wereld. What's your REFerence? © copyright 2022 - Privacyverklaring - Designed with by reclamelab !